Gloucester Studios Primrose Hill, London

Main Project Info

This mixed-use development comprises a comprehensive refurbishment of a four storey Georgian townhouse previously used as offices and two full site cover industrial sheds to the rear, flanking the main railway lines out of Euston to give a mix of six residential units from one bed flats through to luxurious three bed courtyard lofts along with two B1 work units.

This development demonstrates how industrial units within tight, landlocked sites can be intelligently re-used to create high quality residential accommodation. The rear buildings have been cut in half to form a shared courtyard. Each upper level residential unit has a further internal courtyard enabling discrete, private outlook and protection from the busy context. The railway is visible but inaudible inside the units through careful acoustic design.

Winner of the UK Aluminium in Renovation Awards 2009.

Meta data