Salters’ Hall London Wall, London

Main Project Info

Salters Hall is the complete refurbishment, extension and reinvention of a Grade II listed Livery hall and office building completed in 1976 by Sir Basil Spence. The building sits within a rich archaeological palimpsest next to a fragment of the old London Wall and within Brookfield’s London Wall Place masterplan, completion 2017.

The existing building comprises approximately 5,000 sqm of space over 7 floors above basement in the Brutalist style. The proposals seek to re orientate the building into the changing urban context including a substantial new entrance pavilion, while preserving, enhancing and celebrating the building’s unique design.

The project was completed in May 2016, was fully let immediately, and has won a Company of Chartered Architects City of London Building of the Year Special Livery Award.

Meta data